Vaš brskalnik ima onemogočen java script, zato kazalo internetne strani ne deluje pravilno. Vključite java script.
objavljeno: 13.11.2013
Blog: Rešitev, kje si?!
Propaganda - Zasužnjenje


predvajaj ustavi prekini
skoči na čas
h min s

Ja, tole je skupaj sestavil evolucionist, ateist, ki se navdušuje nad Nietzschejem, in anarhist. Tako se je opisal v debati, ki jo je imel z drugimi ateisti (Youtube: freedomain radio debate the venus project/Zeitgeist moving...) Kot vsak ateist, ima težave s podrejanjem, s priznanjem, da je Bog nad njim. Bog Biblije mu nekako ni blizu. In tako raje verjame, da je človek zgolj žival. A presenetljivo je, da pove, da je človek nekaj posebnega. Človek se je začel bati smrti. To je tisto, kar ga po njegovem mnenju ločuje od živali. Ali ne piše o tem Biblija? Prva človeka sta se bala smrti, a očitno ne zadosti. Kasneje sta raje verjela laži, da ne bosta umrla. Ali je res tako slabo, če verjameš Bogu Biblije? Če verjameš Bogu Biblije, te nihče ne kontrolira - samo ljubezen do Boga in ljudi. Ali se bojiš smrti? Ne. Ali se bojiš poškodb in zaporov? Ne. Bolezni? Ne. Nisi ravno navdušen da bi se nam to zgodilo, a če pride do tega, vse to pretrpiš. Še več. Vesel si, saj veš, da te čaka nagrada za to. Blagor tistim, ki so zaradi Kristusovega imena preganjani. Vse te zadeve, ki jih želi ateist naprtiti pravi religiji, izhajajo iz njegovega, brezvernega sveta. Izhajajo iz popačenih resnic in popačene religije.

Da, ljudje so ovce. Čreda. Tudi o tem govori Biblija. Sledijo lahko slabega ali pa dobrega pastirja. Večina jih sledi slabemu in če želiš miroljubno izstopiti, se pripravi na njihovo nasilje... A tudi o tem nas Biblija posvari. Moj znanec je parodiral reklamo: Vsi drugačni, vsi enakopravni. Dejal je: Vsi drugačni, vsi tepeni. In kdor razmišlja in ljubi v tem svetu je drugačen - ostali pa so vsi isti. Kakor je dejal ta ateist - odvisne krave, ki branijo sistem, ki propada...

Ateist je govoril o osvoboditvi in veliko tega, kar je povedal, je res. A obstaja še ena osvoboditev. Osvoboditev iz sovraštva, brezbrižnosti do drugih in do Boga. Pomiritev z Bogom in z ljudmi in življenje v ljubezni, večno življenje! Biblija govori o osvoboditvi suženjstva grehu. To je potem prava svoboda.